Heel verschillend
– maar met één hartslag

Samen groeien

Leven met God op je eentje kost moeite. We geloven daarom samen. In onze kerk ben je deel van een groter geheel en mag je samen groeien in de persoonlijke relatie met God.

Als Evangelische Kerk Kortrijk zijn we samen als een familie onderweg. Verbonden met elkaar willen we samen groeien en meer op Jezus lijken. We willen ervaren wat de Bijbel ons belooft, onze ervaringen met God delen en een waardevol onderdeel zijn van een groter geheel.

In de kleine gemeenschap

Kringen bieden een optimale plek om elkaar liefdevol te dienen en het persoonlijke geloof met Christus aan te moedigen. Het is een plek om te ontmoeten, te ontdekken en te ontspannen. Als gevolg hiervan lijken onze gastvrije kringen op gezinnen in de grote kerkfamilie. We verlangen dat onze kringen veilige ruimtes blijven waar we kwetsbaar mogen zijn, onszelf mogen zijn en genezing kunnen ontvangen. Je vindt er een vertrouwde thuishaven waarin je talenten en capaciteiten mag ontwikkelen en van betekenis voor anderen mag zijn. Als kerk hechten we veel waarde aan deze aspecten en stellen we kringen centraal.

 

Waarin we samen groeien in de kleine gemeenschap

 

Kinderen, tieners en jeugd

Als kerk met meer dan honderd kinderen bieden we elke eredienst en ook tijdens talrijke weekends een breed programma voor kinderen, tieners en jongeren aan.

Tijdens de eredienst is er het Jakkedoe-werk. Tijdens de weekends zijn er nog andere activiteiten. Neem gerust contact met ons op als je een van deze activiteiten eens wil bijwonen.

Jakkedoe: Crèche

Voor alle kinderen tot 2,5 jaar bieden we elke zondagochtend een eigen programma.

Jakkedoe: Kids

Jakkedoe kids kent maar liefst grote drie groepen. Elk met meer dan vijftien kinderen. 2,5-5 jaar | 6-8 jaar | 9-12 jaar.

Jakkedoe: Tieners

Onze enthousiaste tieners (12+) volgen een eigen interactief programma in het tienerlokaal.

Kinderclub Josia

Voor alle kinderen in het lager onderwijs is er maandelijks een spetterend zaterdagprogramma.

Tienerwerking Contrast

Voor alle tieners uit de eerste en tweede graad is er tweewekelijks op vrijdag een avondactiviteit.

Jeugdgroep Sodiac

Voor alle jeugd uit de derde graad en ouder is er tweewekelijks op vrijdag ontmoeting en ontspanning.